Vaarbewijs 1 Halen? Videocursus Met 100% Slagingsgarantie!
online-cursus-vaarbewijs
€ 200,-
€ 97,-

Vaarbewijs 1 videocursus

 • Inclusief 100% slaag-garantie 
 • De makkelijkste manier om je voor te bereiden
 • Onbeperkt hulp in onze privé groep
 • Tijdelijk met toegang tot dat je geslaagd bent


(prijs zal binnenkort weer stijgen, termijnbetaling mogelijk)

Vandaag geslaagd voor VB1 met 69 van de 80 punten. Dankjewel voor jullie training! Ik heb er erg veel van geleerd. Nu wachten op de vaarbewijs pas.
- René Kiekebos -

Vaarbewijs 1, wanneer nodig?

Als je van watersport en snelheid houdt, kun je het vereiste papier maar beter op zak hebben. Het maakt niet uit of je een waterscooter, jetski of snelle motorboot bestuurt. Je Vaarbewijs 1 halen kan bij ons op locatie of online. Je hebt hem nodig voor:


√ Vaartuigen die sneller kunnen dan 20 km per uur

√ Boten met een lengte van 15 tot 25 meter

√ Een veilig gevoel bij varen met hogere snelheden


Vaarbewijs 1 CBR aanvragen en plannen

Je legt het examen voor je vaarcertificaat af bij het CBR. Aanvragen doe je op mijncbr.nl, de kosten bedragen € 44,45. Tijdig reserveren is handig, want het kan druk zijn. Ben je geslaagd, dan vraag je ook je vaarbewijspas aan op mijncbr.nl. Het Vaarbewijs 1 CBR is bestemd voor de recreatievaart en wordt ook wel Klein Vaarbewijs 1 genoemd. Aan het examen is geen minimumleeftijd verbonden. Voor de ‘CBR-vaarpas’ geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.


Het examen is een theorie-examen. Je krijgt één uur de tijd voor 40 meerkeuzevragen over wettelijke regels, motortechniek, veiligheidsvoorzieningen, vaarwegmarkeringen (betonning), weerkundige aspecten en manoeuvreren. In totaal kun je 80 punten halen. Met 56 punten ben je geslaagd. Onze lesstof is voor 100% op de actuele vragen van het Vaarbewijs 1 CBR afgestemd.


Vaarbewijs 1 online halen

Met je eerste vaarbewijs op zak mag je onbeperkt varen op ‘kleine’ binnenwateren: rivieren, kanalen en kleinere meren. Zoek je liever het ruime sop van grotere wateren op, dan is bovendien het Vaarbewijs 2 vereist. Daarvoor volg je bij ons de klassikale of online cursus Vaarbewijs 2. Afgezien van enkele medische beperkingen, zijn de Vaarbewijzen CBR zo goed als onbeperkt geldig. Ook in het buitenland wordt je CBR-vaarcertificaat erkend. Dat komt goed van pas als je tijdens je vakantie een jetski of speedboot wilt huren.


Wil je snel en met een hoge slagingsgarantie je Vaarbewijs 1 halen? Meld je aan voor onze online cursus. Dan ben je tot in de puntjes op het CBR-vaarbewijsexamen voorbereid.


Vaarbewijs kopen

Het is soms verleidelijk om de kortste en gemakkelijkste route te nemen. Dat kost immers de minste moeite. Toch willen we mensen met klem afraden om een vaarbewijs te kopen. Ten eerste is een vaarbewijs kopen fraude. Hier wordt streng op gecontroleerd. Word je betrapt, dan krijg je te maken met boetes die hoger zijn dan je wellicht zou verwachten. Er zijn partijen die beweren dat je niet alleen vaarbewijs kunt kopen, maar ook dat je gelijk in het bestand van het CBR komt te staan. Sprookjes bestaan niet, ook niet als het gaat om een vaarbewijs kopen.


Bovendien worden buitenlandse vaarbewijzen vaker strenger gecontroleerd, omdat de waterpolitie in het verleden al vaker met fraude te maken heeft gehad. Je kunt hen niet voor de gek houden met een gekocht vaarbewijs. Daarnaast is het bijzonder gevaarlijk om zonder de vereiste kennis het water op te gaan. Dit kan leiden tot onveilige situaties, zowel voor jezelf als anderen, omdat je simpelweg niet weet wat je in bepaalde scenario’s moet doen. Een vaarbewijs kopen loont niet. Het volgen van een cursus en het zelf behalen van het vaarbewijs loont wel.


Videocursus vaarbewijs

Het volgen van een videocursus vaarbewijs vergroot de kans dat je slaagt. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat zelfstudie alleen een lagere kans van slagen heeft. Nuvaarbewijs.nl heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland. Door de jaren heen hebben we tienduizenden mensen geholpen bij het behalen van hun vaarbewijs. Goede redenen om voor onze videocursus vaarbewijs te kiezen.


Een videocursus vaarbewijs 1 of 2 is de eenvoudigste manier om je voor te bereiden op het examen. De stof wordt op een heldere manier uitgelegd door een ervaren instructeur. Je krijgt net zo lang toegang tot de videocursus totdat je geslaagd bent. Bovendien bieden wij je de nieuwste oefenexamens, zodat je beter weet wat je kunt verwachten van je examen. Volg daarom nu een videocursus vaarbewijs bij Nuvaarbewijs.nl.

Bekijk onze demo 👇

Wat kun je verwachten?

Met deze videocursus krijg je..

 • Stap-voor-stap video's van 2 tot 5 minuten, kort maar krachtig.
 • 100% examengerichte oefenexamens 
 • Een gebruiksvriendelijke videocursus die voor elk niveau geschikt is

Maar dat is natuurlijk nog niet alles..online-vaarbewijs-ledenomgeving

Bonus #1: Toegang tot dat je geslaagd bent (t.w.v: € 100)

Het doel van deze cursus is dat je slaagt voor je vaarbewijs. Daarom geven we jou onbeperkt toegang tot jij je vaarbewijs op zak hebt.


Je kunt dus onbeperkt video's streamen en oefenexamens maken in onze online leeromgeving.

oefenexamens-vaarbewijs

Bonus #2: De nieuwste examenvragen (t.w.v € 75)

Inmiddels zitten er 1000+ cursisten en oud-cursisten in onze facebook community. Veel leden in deze groep plaatsen na het examen de vragen die ze gehad hebben op het examen.


Zo ben jij; en zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste examenvragen. Deze vragen vindt je in onze cursus.

prive-les-vaarbewijs

Bonus #3: Direct contact met de docent (t.w.v. € 50)

Kom je er echt niet uit? Of heb je liever even persoonlijk contact? Pieter helpt je graag op weg. In de Nuvaarbewijs ledenomgeving kun je een verzoek indienen om 1-op-1 coaching te krijgen.

Stuur ons je nummer en hij neemt contact met je op op een door jou gekozen moment.

online-vaarbewijs-community

Bonus #4: Onbeperkt hulp in onze community (t.w.v. € 50)

Deze videocursus volg je wanneer het jou uitkomt op desktop, laptop, tablet of mobiel. De website wordt op alle apparten optimaal weergeven.


Wanneer je inlogt in de leeromgeving op je mobiele telefoon werkt deze als een app. 

 • Stap-voor-stap online videocursus (€ 200,-)
 • Toegang tot dat je geslaagd bent (€ 100,-)
 • De nieuwste examenvragen (€ 75,-)
 • Privé groep voor al je vragen (€ 50,-)
 • Contact met de docent (€ 50,-)

Totale waarde: € 475,-
Alledaagse prijs: € 200,-

Tijdelijk voor: €97,-

Na aanmelding krijg je direct een uitnodiging

Je kunt dus direct starten!

Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

Nuvaarbewijs heeft de meeste succesverhalen op het gebied van vaarbewijsopleidingen in Nederland en België. Bekijk hier een aantal reacties van onze studenten:

null

null

Start nu met de Videocursus!

null

FAQ - Nuvaarbewijs.nl

Hoe kan ik een examen reserveren?

Het examen reserveer je via mijncbr.nl en kost € 45,30 Het CBR heeft 21 examenlocaties en zit dus altijd bij je in de buurt. Het examen reserveer je zelf met DigiD op mijncbr.nl Kom je uit België? Download dan het aanvraagformulier via https://www.cbr.nl/nl/service/nl/beroepsexamen-reserveren/aanvraagformulieren-recreatievaart.htm

Wanneer heb ik het vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor boten die sneller kunnen dan 20 km/h en/of langer zijn dan 15 meter. Er wordt dus niet naar het aantal pk's gekeken. Voor een waterscooter/ jetski heb je dus altijd een vaarbewijs nodig.

Ik heb totaal geen ervaring, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Of je nu voor klassikaal gaat of online, beide cursussen zijn geschikt voor alle niveau's. Het zijn stap-voor-stap cursussen en je krijgt net zo lang hulp in onze privé groep tot dat jij je vaarbewijs behaald hebt. Maak 2 weken voor het examen alle vragen op 100%. Op deze manier kunnen wij je kennisopname garanderen en krijg je 100% slaag-garantie.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water (denk bijvoorbeeld aan het IJsselmeer) of op zee. In het buitenland heb je langs de kustwateren altijd vaarbewijs 2 nodig.

Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Dit vaarbewijs is internationaal geldig en hiermee kun je dus ook in het buitenland varen. Let wel op, als je langs de kust gaat varen in het buitenland heb je vrijwel altijd vaarbewijs 2 nodig.

Wat is de boete voor het varen zonder vaarbewijs?

De boete voor het varen zonder vaarbewijs wordt zonder waarschuwing direct opgelegd en bedraagt €600,-

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je bestellen bij het afrekenen van de klassikale of de online cursus. Een los boek bestellen is ook mogelijk op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. Wel wordt het vaarbewijs pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar.

Al onze online cursussen vaarbewijs

Vaarbewijs 1

€ 97,-


of 3 termijnen van € 37,50 
 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent

Vaarbewijs 2

€ 150,-


of 3 termijnen van € 55,-
 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze facebook groep
 • Direct contact met de docent 

Vaarbewijs combi

€ 197,-


of 3 termijen van € 67,50

 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent 
 • Gratis passer en plotter t.w.v. € 27,95
 • Beste keuze!

Nog niet overtuigd?

Bekijk de leuke video review van Hans!