Klein Vaarbewijs 2 Cursus - 100% Slagingsgarantie!
€ 225,-
€ 150,-

Klein vaarbewijs 2 online cursus

 • Slagingsgarantie van 100%!
 • Tot je geslaagd bent heb je toegang tot de cursus
 • Goed voorbereid voor het CBR examen
 • In onze ledenomgeving krijg je onbeperkt hulp 


(prijs zal binnenkort weer stijgen, termijnbetaling mogelijk)

Klein vaarbewijs 2

Is het hoog tijd om je klein vaarbewijs 2 te halen? Nuvaarbewijs.nl bereid je optimaal voor op het examen met onze klein vaarbewijs 2 cursus. Je kunt je klein vaarbewijs 2 halen nadat je het klein vaarbewijs 1 hebt behaald, maar zelfs een combicursus behoort bij ons tot de mogelijkheden. Een cursus klein vaarbewijs 2 is de beste manier om jouw slagingskansen te vergroten.


Wanneer is je klein vaarbewijs 2 halen nodig?

In Nederland is een klein vaarbewijs voor de pleziervaart verplicht voor boten met een lengte tussen de 15 tot 25 meter en watervoertuigen die snelheden hoger dan 20 km/h kunnen behalen. Voor de kleinere wateren heb je alleen het klein vaarbewijs 1 nodig. Maar wanneer is het klein vaarbewijs 2 vereist?


√ Ga je varen op diverse grote binnenwateren

√ Er zijn vele wateren in het buitenland waarvoor het klein vaarbewijs 2  is vereist


In Nederland is het klein vaarbewijs 2 verplicht voor grote wateren zoals het IJsselmeer, het IJmeer, de Waddenzee, het Markermeer, de Eems, de Dollard en de Ooster- en Westerschelde. De kennis die je opdoet voor het klein vaarbewijs is nuttig als je het navigeren op het water onder de knie wilt krijgen. Dat is belangrijk omdat de kustlijn niet altijd te zien is als je op de grotere binnenwateren van ons land vaart. Bovendien zorgt een klein vaarbewijs 2 ervoor dat je met nog meer zelfvertrouwen vaart.


Hoe gaat de cursus in z'n werk?👇

Klein vaarbewijs 2 examen aanvragen en kosten

Voor het behalen van dit vaarbewijs zul je moeten slagen voor je theorie klein vaarbewijs 2 examen. Dit examen wordt afgelegd bij het CBR en kan aangevraagd worden via hun website: mijncbr.nl. Deelnemen aan dit examen kost je €55,45. Ben je geslaagd voor het examen, dan kun je jouw vaarbewijspas aanvragen. Dit kost je €11,10. Daarnaast heb je een gezondheidsverklaring nodig, wat je €11,20 kost. Tip: het is goedkoper om het examen klein vaarbewijs 1 en 2 tegelijk te doen, mocht je nog geen vaarbewijzen hebben behaald.


Wees er op tijd bij, want door drukte kan het langer duren voordat je jouw examen af kunt nemen. Minimaal dien je 18 jaar of ouder te zijn. Het examen zelf bestaat uit 23 multiple choice vragen en 4 open vragen. Je krijgt anderhalf uur de tijd. Navigatie staat hierbij centraal. Kies je voor onze cursus klein vaarbewijs 2, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Dankzij onze actuele oefenvragen en oefententamens weet je wat er gevraagd kan gaan worden. Maximaal kun je 50 punten behalen. Je moet 70% goed hebben om het examen te halen, wat gelijk is aan 23 punten.


Na aanmelding krijg je direct een uitnodiging

Tijdelijk met toegang tot dat je geslaagd bent!

Cursus klein vaarbewijs 2 volgen bij Nuvaarbewijs.nl

Door de jaren heen heeft onze cursus klein vaarbewijs 2 al meerdere mensen geholpen om dit vaarbewijs te halen. Ben jij de volgende die we verder kunnen helpen? Het mooie aan het klein vaarbewijs 2 is dat het vrijwel onbeperkt geldig is. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor het buitenland. Heb je er altijd al vanaf gedroomd om in het buitenland op vakantie te gaan met je boot? Nu kan het.


Onze cursus klein vaarbewijs 2 heeft een 100% slagingsgarantie. Wij bieden je een optimale voorbereiding op het examen, waarbij negen van de tien cursisten in één keer slaagt. Onze lesstof is 100% actueel en afgestemd op het officiële examen.


Online cursus vaarbewijs aanbod

Vaarbewijs 1

€ 97,-


of 3 termijnen van € 37,50 
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent

Vaarbewijs 2

€ 150,-


of 3 termijnen van € 55,-
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze facebook groep
 • Direct contact met de docent 

Vaarbewijs combi

€ 197,-


of 3 termijen van € 67,50

 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent 
 • Gratis passer en plotter t.w.v. € 27,95
 • Beste keuze!

FAQ - Nuvaarbewijs.nl

Hoe kan ik een examen reserveren?

Het examen reserveer je via mijncbr.nl en kost € 45,30 Het CBR heeft 21 examenlocaties en zit dus altijd bij je in de buurt. Het examen reserveer je zelf met DigiD op mijncbr.nl Kom je uit België? Download dan het aanvraagformulier via https://www.cbr.nl/nl/service/nl/beroepsexamen-reserveren/aanvraagformulieren-recreatievaart.htm

Wanneer heb ik het vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor boten die sneller kunnen dan 20 km/h en/of langer zijn dan 15 meter. Er wordt dus niet naar het aantal pk's gekeken. Voor een waterscooter/ jetski heb je dus altijd een vaarbewijs nodig.

Ik heb totaal geen ervaring, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Of je nu voor klassikaal gaat of online, beide cursussen zijn geschikt voor alle niveau's. Het zijn stap-voor-stap cursussen en je krijgt net zo lang hulp in onze privé groep tot dat jij je vaarbewijs behaald hebt. Maak 2 weken voor het examen alle vragen op 100%. Op deze manier kunnen wij je kennisopname garanderen en krijg je 100% slaag-garantie.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water (denk bijvoorbeeld aan het IJsselmeer) of op zee. In het buitenland heb je langs de kustwateren altijd vaarbewijs 2 nodig.

Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Dit vaarbewijs is internationaal geldig en hiermee kun je dus ook in het buitenland varen. Let wel op, als je langs de kust gaat varen in het buitenland heb je vrijwel altijd vaarbewijs 2 nodig.

Wat is de boete voor het varen zonder vaarbewijs?

De boete voor het varen zonder vaarbewijs wordt zonder waarschuwing direct opgelegd en bedraagt €600,-

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je bestellen bij het afrekenen van de klassikale of de online cursus. Een los boek bestellen is ook mogelijk op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. Wel wordt het vaarbewijs pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar.