🛥️ Online Cursus Vaarbewijs 1 en 2 | 100% slagingsgarantie
online-cursus-vaarbewijs-1-en-2
€ 400,-
€ 197,-

Online cursus vaarbewijs 1 en 2

 • Met 100% slaag-garantie + toegang totdat je geslaagd bent!
 • Internationaal & onbeperkt geldig
 • Met deze vaarbewijzen kun je dus overal varen
 • Met GRATIS passer en plotter t.w.v. € 27,95


(prijs zal binnenkort weer stijgen, termijnbetaling mogelijk)

Vandaag voor 1 en 2 geslaagd. Bedankt voor de cursus! Ik vond beide CBR examens makkelijker dan de vragen als afsluiting van hoofdstukken. Goede voorbereiding dus. Succes voor de mensen die nog moeten!
- Danny Jansen -

Vaarbewijs 1 & 2

Als je je toch op de vaartheorie stort, is kiezen voor de combinatie Vaarbewijs 1 & 2 wel zo praktisch en voordelig. Immers, zit je eenmaal in je ritme dan neem je de lesstof makkelijker en sneller tot je. Bovendien is je Vaarbewijs 1 & 2 tegelijk halen voordeliger. Je krijgt van ons namelijk een aantrekkelijke korting.


√ In één keer online Vaarbewijs 1 & 2 halen

√ Voor 100% afgestemd op gecombineerd examen

√ Combineren is profiteren van aantrekkelijke korting


Zowel Vaarbewijs 1 als Vaarbewijs 2 zijn bedoeld voor de pleziervaart. Ze worden ook Klein Vaarbewijs 1 & 2 genoemd. Er bestaat dus ook een Groot Vaarbewijs, maar er zijn maar weinig watersportliefhebbers die dat nodig hebben. Het Groot Vaarbewijs is bestemd voor vaartuigen met een lengte vanaf 40 meter en voor de beroepsvaart.


Verschil Vaarbewijs 1 & 2

Het verschil in Vaarbewijs 1 & 2 zit vooral in het type water waarop je vaart. Met het Klein Vaarbewijs 1 mag je varen op vaarten, kanalen, rivieren en kleinere meren. Het is verplicht voor vaartuigen die sneller kunnen dan 20 km per uur en/of een lengte hebben van 15 tot 25 meter.

Vaarbewijs 2 biedt bovendien toegang tot de zogeheten ruime wateren. Denk aan het IJsselmeer, de Oosterschelde, de Dollard en vergelijkbare vaargebieden. Bij Vaarbewijs 2 ligt de nadruk op navigeren en zeekaart lezen. Beschik je over beide CBR-vaarpassen, dan heb je qua binnenwateren nauwelijks beperkingen. Daarom is Vaarbewijs 1 & 2 tegelijk halen wel zo slim.


Vaarbewijs-examens 1 & 2 combineren

Wij reiken je de praktische kennis aan om beide vaarbewijzen in één keer te halen, het CBR biedt je de mogelijkheid om de Vaarbewijs-examens 1 & 2 (KVB1 en KVB2) met elkaar te combineren. Je kunt de examens in één keer reserveren en achter elkaar afleggen. De totaalkosten zijn dan iets meer dan € 75,-. Je kunt inloggen op mijncbr.nl. Reserveer wel tijdig om te voorkomen dat je te lang moet wachten.

Als je kiest voor de gecombineerde online Vaarbewijs 1 & 2-cursus biedt Nuvaarbewijs.nl je een aantrekkelijke korting aan. Beide cursussen zijn voor 100% afgestemd op de actuele CBR-vaarbewijsexamens. Onze online vaarbewijs-cursussen zijn toegankelijk en resultaatgericht. Onze opleiders staan voor je klaar tot je het gewenste vaarbewijs op zak hebt!

Bekijk onze demo's 👇

Wat kun je verwachten?

combi-cursus-vaarbewijs

Met deze online cursus krijg je..

 • Korte maar krachtige video's van 2 tot 5 minuten
 • Geen poespas, 100% examengericht voor je CBR examen
 • Voor elk niveau geschikt, en gebruiksvriendelijke software

Maar dat is natuurlijk nog niet alles..vaarbewijs-ledenomgeving

Bonus #1: Tot dat je geslaagd bent (t.w.v: € 100)

Uniek in Nederland en België, er zijn geen opleiders waar bij je toegang krijgt tot dat je geslaagd bent. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze cursussen en kunnen garanderen dat jij het haalt.

Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen aan een vaarbewijs te helpen, vandaar de toegang tot dat je geslaagd bent.

oefenexamens-vaarbewijs

Bonus #2: Examenvragen 2.0 (t.w.v € 75)

Wij vragen cursisten altijd om feedback na het examen. Met deze feedback hebben we er voor gezorgd dat deze cursus de ideale voorbereiding is voor je examen.

Alle feedback die we krijgen van onze cursisten voegen we meteen toe aan onze online cursussen vaarbewijs en we delen deze ook in onze ledenomgeving.

prive-les-vaarbewijs

Bonus #3: Privé les (t.w.v. € 100)

Veel moeite met de stof en even 1-op-1 coaching nodig. Vraag naar één van de 12 docenten in onze ledenomgeving en ze nemen contact met je op om je uit de brand te helpen.

Of het nu kiest voor de online cursus vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 of de combi cursus, bij al onze cursussen helpen we je.

online-vaarbewijs-community

Bonus #4: Onbeperkt hulp in onze facebook groep (t.w.v. € 100)

In onze facebook groep bevinden zich inmiddels meer dan 1800 cursisten en 12 docenten.

Als je iets niet begrijpt en je stelt hier een vraag, heb je meestal binnen 15 minuten al antwoord. Zo kun je meteen verder en blijf je niet zitten met onduidelijkheden.

 • Online combi cursus vaarbewijs  (€ 400,-)
 • Toegang tot dat je geslaagd bent (€ 100,-)
 • De nieuwste examenvragen (€ 75,-)
 • Privé groep voor al je vragen (€ 50,-)
 • Contact met de docent (€ 50,-)

Totale waarde: € 675,-
Alledaagse prijs: € 400,-

Tijdelijk voor: € 197,-

Na aanmelding krijg je direct een uitnodiging

Tijdelijk met toegang tot dat je geslaagd bent!

Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

Nuvaarbewijs heeft de meeste succesverhalen op het gebied van vaarbewijsopleidingen in Nederland en België. Bekijk hier een aantal reacties van onze studenten:

null

null

Start nu met de combi cursus Vaarbewijs!

online-cursus-vaarbewijs-1-en-2

FAQ - Nuvaarbewijs.nl

Hoe kan ik een examen reserveren?

Het examen reserveer je via mijncbr.nl en kost € 45,30 Het CBR heeft 21 examenlocaties en zit dus altijd bij je in de buurt. Het examen reserveer je zelf met DigiD op mijncbr.nl Kom je uit België? Download dan het aanvraagformulier via https://www.cbr.nl/nl/service/nl/beroepsexamen-reserveren/aanvraagformulieren-recreatievaart.htm

Wanneer heb ik het vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor boten die sneller kunnen dan 20 km/h en/of langer zijn dan 15 meter. Er wordt dus niet naar het aantal pk's gekeken. Voor een waterscooter/ jetski heb je dus altijd een vaarbewijs nodig.

Ik heb totaal geen ervaring, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Of je nu voor klassikaal gaat of online, beide cursussen zijn geschikt voor alle niveau's. Het zijn stap-voor-stap cursussen en je krijgt net zo lang hulp in onze privé groep tot dat jij je vaarbewijs behaald hebt. Maak 2 weken voor het examen alle vragen op 100%. Op deze manier kunnen wij je kennisopname garanderen en krijg je 100% slaag-garantie.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water (denk bijvoorbeeld aan het IJsselmeer) of op zee. In het buitenland heb je langs de kustwateren altijd vaarbewijs 2 nodig.

Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Dit vaarbewijs is internationaal geldig en hiermee kun je dus ook in het buitenland varen. Let wel op, als je langs de kust gaat varen in het buitenland heb je vrijwel altijd vaarbewijs 2 nodig.

Wat is de boete voor het varen zonder vaarbewijs?

De boete voor het varen zonder vaarbewijs wordt zonder waarschuwing direct opgelegd en bedraagt €600,-

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je bestellen bij het afrekenen van de klassikale of de online cursus. Een los boek bestellen is ook mogelijk op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. Wel wordt het vaarbewijs pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar.

Kosten online cursus vaarbewijs

Vaarbewijs 1

€ 97,-


of 3 termijnen van € 37,50 
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent

Vaarbewijs 2

€ 150,-


of 3 termijnen van € 55,-
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze facebook groep
 • Direct contact met de docent 

Vaarbewijs combi

€ 197,-


of 3 termijen van € 67,50

 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent 
 • Gratis passer en plotter t.w.v. € 27,95
 • Beste keuze!

Hans met een leuke video review