Proefexamen vaarbewijs, test hier je kennis!
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 juli 2020 

Proefexamen vaarbewijs, test hier je kennis!

Op de website van het CBR staan proefexamens voor zowel vaarbewijs 1 als vaarbewijs 2. Deze examens zijn bedoeld om je een indruk te geven van de vraagstelling op het examen. Deze vragen komen niet voor in de echte examens.

Benieuwd hoe de examenvragen gesteld worden bij het CBR
Bekijk het proefexamen vaarbewijs hier:

Ga naar oefenexamen >>

 

Examenvragen Klein Vaarbewijs
Om te slagen voor vaarbewijs 1 dien je 56 van de 80 punten te halen. Je krijgt op het examen 1-, 2- en 3-punten vragen. In dit overzicht vindt je een overzicht van de verschillende examens:

Soort examenKVB1KVB2KVB1+KVB2
Duur in minuten609060+90
Aantal vragen402540+25
Maximum score in punten805080+50
Minimum slagings score in punten563556+35

 

Slagingspercentage
De slagingspercentages van de vaarbewijs examens liggen de laatste jaren voor zowel KVB1 als KVB2 examen om en nabij de 45%.

”Dit wel zeggen dat maar liefst 55% zakt.”

Dit komt vooral omdat veel mensen er te makkelijk over denken en zich onvoldoende voorbereiden. Wat ook opvalt is dat het slagingspercentage per leeftijdsgroep sterk verschilt. Wanneer je goed voorbereid aan het examen wilt beginnen kun je onze videocursus aanschaffen.

Verstandig is dan ook om de proefexamens vaarbewijs op de site van het CBR een keer door te nemen. Wat wij ook altijd aanraden is om alle oefenvragen die ons boek staat 2 keer te maken, in het boek wat wij gebruiken staan veel vragen die exact zo terug komen op het echte examen.

Vooral bij de leeftijdsgroep tot 18 jaar zakt een groot gedeelte, de kandidaten van 18 – 25 jaar doen het iets beter. Vooral de leeftijdscategorie van 45 – 64 jaar scoort goed, het slagingspercentage in die groep ligt om en nabij de 68%.

Struikelblokken
CBR deelt ook de struikelblokken op het examen, dit is een document met de meest gemaakte fouten op het examen.
Dit document vindt je hier: struikelblokken Klein Vaarbewijs >>

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen