🚤 Vaarbewijs Apeldoorn - Nuvaarbewijs.nl
€ 225,-
€ 150,-

Vaarbewijs halen Apeldoorn

 • In één dag inclusief lunch, of een avondcursus
 • De makkelijkste manier om je voor te bereiden
 • Slagingspercentage van + 90%
 • Onbeperkt hulp in onze privé groep


(maximaal 15 plaatsen. Inschrijving kan elk moment sluiten)

€ 225,-
€ 150,-

Haal je vaarbewijs met een
dagcursus in Apeldoorn!

 • Ideaal als je geen tijd hebt om te leren
 • De makkelijkste manier om je voor te bereiden
 • Slagingspercentage van + 90%
 • Onbeperkt hulp in onze privé groep


(maximaal 15 plaatsen. Inschrijving kan elk moment sluiten)

vaarbewijs-eindhoven-2
Vandaag geslaagd voor VB1 met 69 van de 80 punten. Dankjewel voor jullie training! Ik heb er erg veel van geleerd. Nu wachten op de vaarbewijs pas.
- René Kiekebos -

Feiten over Nuvaarbewijs

+90% slagings-
percentage

De meeste leerlingen laten slagen.

Meeste succes
verhalen

Je vindt ze onderaan deze pagina.

De nieuwste examenvragen

Vergelijkbaar met de vragen van het CBR.

Onbeperkt hulp

In onze ledenomgeving. Tot dat jij geslaagd bent!

Het landelijkse slagingspercentage is 45%, met onze cursus +- 90%

Vaarbewijs examen Apeldoorn

Goed nieuws, want er komen voorlopig geen wijzigingen bij het CBR. De cursus volg je bij ons in 1 dag of 3 avonden. Na de cursus is ons advies om alle oefen-examenvragen 2 keer te maken. Daarna ga je op examen op één van de 20 examenlocaties in Nederland.


Bij het CBR kun je kiezen voor een extra tijd examen. Heb je last van dyslexie? Dan kun je ook een mondeling examen aanvragen.

Hoe verloopt de dagcursus?

Wil jij in één keer slagen voor je theorie examen vaarbewijs? Dan ben je bij Nuvaarbewijs in Apeldoorn aan het juiste adres. Met deze cursus wordt je in 7 uur klaargestoomd voor het examen. Het examen vraag je zelf aan via mijncbr.nl voor €42,- Wij raden aan om dit direct te doen na aanmelding.


Een aanrader is om bij inschrijving ook het boek te bestellen. In dit boek staan alle proefexamens. Maak deze allemaa een keer en je slaagt gegarandeerd.

Over de docent

"Ik ben Pieter en Inmiddels geef ik al weer 15 jaar de cursus klein vaarbewijs I en II,  varen, zeilen en les geven is mijn passie. Door de feedback van oud cursisten worden de lessen elk jaar beter, en wordt er extra aandacht besteed aan de onderwerpen waar de cursisten elke keer weer de meeste moeite mee blijken te hebben."

De lessen klein vaarbewijs worden vanuit de dagelijkse vaarpraktijk gegeven, vaak ondersteund, en vooral begrijpelijk gemaakt door voorbeelden vanuit de praktijk.

'Je haalt je vaarbewijs met alleen theorie, geen praktijk'

vaarbewijs-cursus

Waarom je nu je vaarbewijs moet gaan halen

 • Een boete voor het varen zonder vaarbewijs is €550,- !
 • De kosten nu nog laag, voor +- €200,- heb jij je vaarbewijs
 • Het vaarbewijs is internationaal en levenslang geldig.
 • Dure praktijklessen volgen is niet verplicht.

Bonus 1: Onbeperkt hulp

Wij geven je net zo lang hulp tot dat jij geslaagd bent! Dat is namelijk het doel van deze cursus. In onze ledenomgeving zitten inmiddels meer dan 1300+ enthousiaste oud-cursisten en 12 docenten die je helpen met al je vragen. Meestal heb je al antwoord binnen 15 minuten.

Bonus 2: De nieuwste examenvragen

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel feedback gekregen van oud-cursisten. Het is ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de vraagstelling op het examen. Deze vragen krijg je niet alleen met de klassikale cursus, maar kun je thuis ook nog eens oefen in het leerboek.


Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

Nuvaarbewijs heeft de meeste succesverhalen op het gebied van vaarbewijsopleidingen in Nederland en België. Bekijk hier een aantal reacties van onze studenten:

null
null

null

null

Veelgestelde vragen

> Wanneer heb ik het Vaarbewijs nodig?

Het Vaarbewijs is verplicht voor motorboten korter dan 15 meter die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water. Hiertoe behoren ook waterscooters en jetski's. Een rubber bootje met meer dan 5 pk kan al gauw harder dan 20 kilometer per uur. Er wordt overigens niet naar het aantal pk's gekeken, maar wel of de boot met één persoon volgas harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook al vaart u op het moment van een controle minder dan 20 kilometer per uur krijgt u zonder vaarbewijs een boete Het Vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.


> Ik heb totaal geen 'ervaaring' , is deze cursus wel geschikt voor mij?

Dat is geen probleem, we beginnen bij het begin en stapsgewijs lopen we het boek door met praktische voorbeelden.


> Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Ja in landen zoals Duitsland , België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Kroatië, Hongarije, en Italië is het ICC vaarbewijs voldoende. Let op met de boete's in andere landen, op bijvoorbeeld het Gardameer in Italië delen ze boete's uit van duizenden euro's voor het varen zonder vaarbewijs.


> Tot wanneer is het vaarbewijs geldig?

Het Vaarbewijs en het Groot Pleziervaarbewijs is levenslang geldig. Dit geldt ook voor bestaande vaarbewijzen waarop nog een vervaldatum staat.


> Waar en wanneer kan ik het examen afleggen?

Het examen Vaarbewijs I (KVB1) kost € 42,- en staat los van het cursusgeld. Een examen kan op elke werkdag en soms ook op een zaterdag. Den Bosch is het dichtstbij om examen te doen.


> Vanaf welke leeftijd mag het examen gedaan worden?

Het vaarbewijs wordt afgegeven als u 18 jaar of ouder bent. Het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Bent u geslaagd dan krijgt u een uitslagbrief. Hiermee mag u nog niet met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot varen. Vanaf uw 18e jaar kunt u de brief inwisselen voor het echte Vaarbewijs. Daarna mag u met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot, waterscooter of jetski varen.


> Wat is de boete voor het varen zonder Vaarbewijs?

Wie gaat varen zonder vaarbewijs riskeert een boete van maar liefst 550 euro. Bovendien wordt bij een ongeval zonder vaarbewijs niet uitgekeerd door de verzekering.

"Ik heb in 1 x mijn vaarbewijs gehaald"


"Ik heb in 1 x mijn vaarbewijs gehaald"


Boek direct online!

Het duurt maar een minuutje 😉