Klein vaarbewijs 1 Halen? Nu Met 100% Slagingsgarantie!
online-cursus-vaarbewijs
€ 200,-
€ 97,-

Videocursus klein vaarbewijs 1

 • Inclusief 100% slaag-garantie 
 • De makkelijkste manier om je voor te bereiden
 • Onbeperkt hulp in onze privé groep
 • Tijdelijk met toegang tot dat je geslaagd bent


(prijs zal binnenkort weer stijgen, termijnbetaling mogelijk)

Klein vaarbewijs 1

Het klein vaarbewijs 1 is het eerste kleine vaarbewijs dat je kunt halen in ons land. Uit onderzoeken is gebleken dat de kans op het behalen van dit vaarbewijs groter wordt als je een klein vaarbewijs 1 cursus volgt. Nuvaarbewijs.nl staat je op alle fronten bij om deze droom te realiseren. Voor je het weet, kun je het water op en gaan genieten van alles wat de Nederlandse wateren je te bieden hebben. Wij helpen je om je klein vaarbewijs 1 gegarandeerd te halen.


Wanneer is een klein vaarbewijs 1 verplicht?

Het klein vaarbewijs 1 is een stuurbrevet voor de pleziervaart. Hiermee kun je aantonen dat je mag varen. Doe je graag aan watersport, dan kun je eigenlijk niet zonder het klein vaarbewijs 1. Maar in welke situaties heb je het klein vaarbewijs 1 nodig?


- Je wilt varen met een schip dat een lengte heeft tussen de 15 en 25 meter

- Je wilt varen op een schip, jetski, rubberboot, waterscooter of motorboot die een snelheid hoger dan 20 km/h kan behalen.


In het buitenland zijn er meerdere wateren waar het hebben van minimaal klein vaarbewijs 1 verplicht is (en vaak ook klein vaarbewijs 2). Het beschikken over het klein vaarbewijs 1 zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen het water op gaat. Je beschikt over de benodigde theorie en je weet wat je in specifieke situaties moet doen. Alleen daarom is je klein vaarbewijs 1 halen waardevol.


Theorie klein vaarbewijs 1: wat kun je verwachten van dit examen?

Het theorie examen voor het klein vaarbewijs 1 bestaat uit 40 multiple choice vragen. Per vraag verschilt het of ze 1, 2 of 3 punten opleveren. Hierbij komen allerlei onderwerpen aan bod. Gelukkig zul je al goed bekend zijn met deze onderwerpen als je onze klein vaarbewijs 1 cursus hebt gevolgd. Wij stomen jou hier optimaal voor klaar inclusief oefenvragen. Heb je alle vragen goed, dan heb je 80 punten behaald. Gelukkig is er wat speling, want je hebt een minimum van 56 punten nodig om het examen te halen. Dan heb je het eindcijfer 7.

Bekijk onze demo 👇

Wat kun je verwachten?

Met deze videocursus krijg je..

 • Stap-voor-stap video's van 2 tot 5 minuten, kort maar krachtig.
 • 100% examengerichte oefenexamens 
 • Een gebruiksvriendelijke videocursus die voor elk niveau geschikt is

Maar dat is natuurlijk nog niet alles..Begin nu met de cursus!

null

FAQ - Nuvaarbewijs.nl

Hoe kan ik een examen reserveren?

Het examen reserveer je via mijncbr.nl en kost € 45,30 Het CBR heeft 21 examenlocaties en zit dus altijd bij je in de buurt. Het examen reserveer je zelf met DigiD op mijncbr.nl Kom je uit België? Download dan het aanvraagformulier via https://www.cbr.nl/nl/service/nl/beroepsexamen-reserveren/aanvraagformulieren-recreatievaart.htm

Wanneer heb ik het vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor boten die sneller kunnen dan 20 km/h en/of langer zijn dan 15 meter. Er wordt dus niet naar het aantal pk's gekeken. Voor een waterscooter/ jetski heb je dus altijd een vaarbewijs nodig.

Ik heb totaal geen ervaring, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Of je nu voor klassikaal gaat of online, beide cursussen zijn geschikt voor alle niveau's. Het zijn stap-voor-stap cursussen en je krijgt net zo lang hulp in onze privé groep tot dat jij je vaarbewijs behaald hebt. Maak 2 weken voor het examen alle vragen op 100%. Op deze manier kunnen wij je kennisopname garanderen en krijg je 100% slaag-garantie.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water (denk bijvoorbeeld aan het IJsselmeer) of op zee. In het buitenland heb je langs de kustwateren altijd vaarbewijs 2 nodig.

Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Dit vaarbewijs is internationaal geldig en hiermee kun je dus ook in het buitenland varen. Let wel op, als je langs de kust gaat varen in het buitenland heb je vrijwel altijd vaarbewijs 2 nodig.

Wat is de boete voor het varen zonder vaarbewijs?

De boete voor het varen zonder vaarbewijs wordt zonder waarschuwing direct opgelegd en bedraagt €600,-

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je bestellen bij het afrekenen van de klassikale of de online cursus. Een los boek bestellen is ook mogelijk op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. Wel wordt het vaarbewijs pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar.

Al onze klein vaarbewijs cursussen

Vaarbewijs 1

€ 97,-


of 3 termijnen van € 37,50 
 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent

Vaarbewijs 2

€ 150,-


of 3 termijnen van € 55,-
 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze facebook groep
 • Direct contact met de docent 

Vaarbewijs combi

€ 197,-


of 3 termijen van € 67,50

 • 100% slagingsgarantie
 • Toegang tot dat je geslaagd bent
 • Onbeperkt hulp in onze ledenomgeving
 • Direct contact met de docent 
 • Gratis passer en plotter t.w.v. € 27,95
 • Beste keuze!

Vergroot jouw kans op succes

Zonder twijfel ga je het examen halen als je onze klein vaarbewijs 1 cursus gaat volgen. Dit doe je niet alleen tegen een aantrekkelijke prijs, maar bovendien is deze cursus inclusief 100% slagingsgarantie. Of je er nu helemaal blanco ingaat of al wat weet over de stof, wij helpen je om jouw vaarbewijs te halen. Volg daarom nu onze klein vaarbewijs 1 cursus.

Nog niet overtuigd?

Bekijk de onderstaande video review!