Dagcursus vaarbewijs - Door heel Nederland | Nuvaarbewijs.nl
225,-
€ 150,-

Dagcursus vaarbewijs

  • In één dag inclusief lunch
  • De makkelijkste manier om je voor te bereiden
  • Slagingspercentage van + 90%
  • Onbeperkt hulp in onze privé groep


(beperkt aantal plaatsen)

Vandaag geslaagd voor VB1 met 69 van de 80 punten. Dankjewel voor jullie training! Ik heb er erg veel van geleerd. Nu wachten op de vaarbewijs pas.
- René Kiekebos -

Vaarbewijs Dagcursus

De aanleiding om je Vaarbewijs 1 en/of 2 te halen kan verschillen. Heb je een boot of jetski die sneller kan dan 20 km per uur of een schip van 15 tot 25 meter? Dan is het CBR Vaarbewijs 1 verplicht. Wil je bovendien op brede wateren varen, zoals het IJsselmeer of de Dollard, dan moet je het CBR Vaarbewijs 2 op zak hebben. Bij Nuvaarbewijs.nl hebben we alles aan boord om je snel en op een resultaatgerichte manier door de theorie heen te loodsen. Kies uit:


√ Kleinschalige Vaarbewijs 1 en/of Vaarbewijs 2 Dagcursus

√ Laagdrempelige online vaarbewijs-cursussen met begeleiding op afstand

√ Voordelige online combinatiecursus Vaarbewijs 1 & 2


Niet iedereen wil zijn vaarbewijs online halen

Een vaarbewijs online halen is voor veel vaarliefhebbers een fijne route. Immers, je bepaalt zelf wanneer en waar je studeert. Onze online cursus neemt je stapsgewijs via afgeronde items door de lesstof heen. Dat leert makkelijk. Maar niet iedereen vindt zelfstandig leren vanachter een computerscherm of laptop prettig. Dan biedt onze Vaarbewijs Dagcursus uitkomst.


Dagcursus vaarbewijs: welkom op 12 locaties

Voor onze Dagcursus Vaarbewijs 1 en/of Vaarbewijs 2 ben je welkom op 12 locaties, goed verspreid over Nederland. Let vooraf wel op de corona-beperkingen. Zolang de al of niet gedeeltelijke lockdown van toepassing is, zijn groepsbijeenkomsten niet mogelijk. Je kunt je wel gewoon voor onze dagcursussen aanmelden. Zodra onze Vaarbewijs-groepssessies weer plaatsvinden hoor je dat direct en reserveren we een plek voor je.


Met één supersessie klaar voor vaarbewijs-examen

Leer jij sneller en gemakkelijker in klassikaal verband? Met een ervaren instructeur en collega-studenten waar je kennis en ervaring mee uitwisselt? We bereiden je in één supersessie voor op het CBR Vaarbewijs-examen. Een uitgebreide lunch is bij de dagcursus inbegrepen. Op enkele locaties organiseren we vaarbewijs-cursussen in de avonduren. Bekijk onder aan de pagina enthousiaste reacties van onze oud-deelnemers. En doe je voordeel met onze community van voormalige cursisten en docenten. Je hebt altijd toegang.

Feiten over Nuvaarbewijs

+90% slagings-
percentage

De meeste leerlingen laten slagen.

Meeste succes
verhalen

Je vindt ze onderaan deze pagina.

De nieuwste examenvragen

Vergelijkbaar met de vragen van het CBR.

Onbeperkt hulp

In onze ledenomgeving. Tot dat jij geslaagd bent!

Het landelijkse slagingspercentage is 45%, met onze cursus +- 90%

CBR vaarbewijs examen

Het examen reserveer je via mijn.cbr.nl Met dit examen krijg je 40 meerkeuze vragen. Je krijgt op het examen 1, 2 en 3 punts vragen. Om je vaarbewijs te halen dien je minimaal 56 punten te halen van de 80.


Na het examen vraag je het vaarbewijs pasje en de gezondheidsverklaring aan bij het CBR. Dit duurt doorgaans 3 - 5 werkdagen. De gezondheidsverklaring is hetzelfde als voor het autorijbewijs.


Hoe verloopt de dagcursus?

Met de dagcursus start je om 09:00 met de training. Met deze training leren we je alles wat je moet weten voor het examen. Na de dagcursus dien je alle proefexamens te maken. Dit zijn ongeveer 400 vragen .

Neem de tijd om deze examenvragen te maken. Heb je nog vragen? Meld je dan aan voor de Nuvaarbewijs ledenomgeving. In deze omgeving kun jij al je vragen stellen. Onze cursussen zijn ook geschikt voor mensen met dyslexie.


Over de docent

"Ik ben Pieter en Inmiddels geef ik al weer 15 jaar de cursus klein vaarbewijs I en II,  varen, zeilen en les geven is mijn passie. Door de feedback van oud cursisten worden de lessen elk jaar beter, en wordt er extra aandacht besteed aan de onderwerpen waar de cursisten elke keer weer de meeste moeite mee blijken te hebben."

De lessen klein vaarbewijs worden vanuit de dagelijkse vaarpraktijk gegeven, vaak ondersteund, en vooral begrijpelijk gemaakt door voorbeelden vanuit de praktijk.

'Je haalt je vaarbewijs met alleen theorie, geen praktijk'

vaarbewijs-cursus

Waarom je nu je vaarbewijs moet gaan halen

  • Een boete voor het varen zonder vaarbewijs is €600- !
  • De kosten nu nog laag, voor +- €200,- heb jij je vaarbewijs
  • Het vaarbewijs is internationaal en levenslang geldig.
  • Dure praktijklessen volgen is niet verplicht.

Bonus 1: Onbeperkt hulp

Wij geven je net zo lang hulp tot dat jij geslaagd bent! Dat is namelijk het doel van deze cursus. In onze ledenomgeving zitten inmiddels meer dan 1300+ enthousiaste oud-cursisten en 12 docenten die je helpen met al je vragen. Meestal heb je al antwoord binnen 15 minuten.

Bonus 2: De nieuwste examenvragen

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel feedback gekregen van oud-cursisten. Het is ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de vraagstelling op het examen. Deze vragen krijg je niet alleen met de klassikale cursus, maar kun je thuis ook nog eens oefen in het leerboek.


Beoordelingen van cursisten die je voor gingen

Nuvaarbewijs heeft de meeste succesverhalen op het gebied van vaarbewijsopleidingen in Nederland en België. Bekijk hier een aantal reacties van onze studenten:

null
null

null

null

Veelgestelde vragen

> Wanneer heb ik het Vaarbewijs nodig?

Het Vaarbewijs is verplicht voor motorboten korter dan 15 meter die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water. Hiertoe behoren ook waterscooters en jetski's. Een rubber bootje met meer dan 5 pk kan al gauw harder dan 20 kilometer per uur. Er wordt overigens niet naar het aantal pk's gekeken, maar wel of de boot met één persoon volgas harder kan dan 20 kilometer per uur. Ook al vaart u op het moment van een controle minder dan 20 kilometer per uur krijgt u zonder vaarbewijs een boete Het Vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.


> Ik heb totaal geen 'ervaring' , is deze dagcursus wel geschikt voor mij?

Dat is geen probleem, we beginnen bij het begin en stapsgewijs lopen we het boek door met praktische voorbeelden.


> Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Ja in landen zoals Duitsland , België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Kroatië, Hongarije, en Italië is het ICC vaarbewijs voldoende. Let op met de boete's in andere landen, op bijvoorbeeld het Gardameer in Italië delen ze boete's uit van duizenden euro's voor het varen zonder vaarbewijs.


> Tot wanneer is het vaarbewijs geldig?

Het Vaarbewijs en het Groot Pleziervaarbewijs is levenslang geldig. Dit geldt ook voor bestaande vaarbewijzen waarop nog een vervaldatum staat.


> Waar en wanneer kan ik het examen afleggen?

Het examen Vaarbewijs I (KVB1) kost € 46,60 en staat los van het cursusgeld. Een examen kan op elke werkdag en soms ook op een zaterdag. Den Bosch is het dichtstbij om examen te doen.


> Vanaf welke leeftijd mag het examen gedaan worden?

Het vaarbewijs wordt afgegeven als u 18 jaar of ouder bent. Het is mogelijk om onder de 18 jaar examen te doen. Bent u geslaagd dan krijgt u een uitslagbrief. Hiermee mag u nog niet met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot varen. Vanaf uw 18e jaar kunt u de brief inwisselen voor het echte Vaarbewijs. Daarna mag u met een vaarbewijsplichtig schip, zoals een snelle motorboot, waterscooter of jetski varen.


> Wat is de boete voor het varen zonder Vaarbewijs?

Wie gaat varen zonder vaarbewijs riskeert een boete van maar liefst 550 euro. Bovendien wordt bij een ongeval zonder vaarbewijs niet uitgekeerd door de verzekering.

"Ik heb in 1 x mijn vaarbewijs gehaald"

"Ik heb in 1 x mijn vaarbewijs gehaald"

Boek direct online!

Het duurt maar een minuutje 😉