Stuurbrevet / vaarbewijs als Belg halen in Nederland
Stuurbrevet / vaarbewijs als Belg halen in Nederland
13 juli 2020 

Stuurbrevet / vaarbewijs als Belg halen in Nederland

Vaarbewijs halen in Nederland?

Het halen van een stuurbrevet, in Nederland vaarbewijs genoemd, is in België behoorlijk lastig, tijdrovend en duur. Zo ben je een flinke lading geld kwijt en zal je een aantal dagen cursussen moeten volgen en daarbij zeker ook nog studeren. Gelukkig kan het halen van je stuurbrevet een stuk makkelijker en goedkoper: en dat is in Nederland!

Er zijn verschillende opleidingscentra in Nederland te vinden waar een internationaal erkend vaarbewijs (ICC) stukken sneller, goedkoper en gemakkelijker te behalen zijn. En dit alles zonder in te leveren op de kwaliteit van de lesstof, veiligheid en kennis gaat immers altijd voor!

Wat is het verschil tussen het halen van een brevet in België en Nederland?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de prijs voor een cursus vaarbewijs of stuurbrevet ligt in Nederland stukken lager dan in België. Soms scheelt het meer dan de helft aan kosten, vooral omdat de dingen in Nederland makkelijker geregeld zijn.

Hoewel de lesstof in de grote lijnen hetzelfde is; moet je immers alles weten over wet & regelgeving en veiligheid op het water, Daarnaast ontbreekt in Nederland het praktijk examen als onderdeel van het behalen van een vaarbewijs.

Ook een medische keuring, die in België verplicht is (en duur), is in Nederland geen onderdeel van het halen van een stuurbrevet. Daarnaast is het papierwerk in Nederland een stuk minder waardoor je ook hier veel tijd, geld en energie zult besparen.

Bij het succesvol afronden van de cursus voor het stuurbrevet in Nederland krijg je het pasje binnen 2 weken thuis gestuurd.

Hoe werkt het halen van een stuurbrevet in Nederland?

Het halen van een stuurbrevet in Nederland gaat makkelijk en snel! Er is altijd een theorie cursus die op 1 dag, twee middagen of op 3 avonden gegeven wordt. Dit zijn groepslessen onder begeleiding van ervaren docenten die je alles zullen leren zodat jij helemaal klaar bent voor het examen voor je vaarbewijs. De lessen worden op meer dan 15 locaties door heel Nederland gegeven, grote kans dus dat er een locatie bij jou in de buurt is.

Het 2e deel van het halen van je stuurbrevet is namelijk het theorie examen. Deze examens worden op verschillende officiële locaties in Nederland afgenomen waaronder in Eindhoven, Dordrecht, Zoetermeer of Zwolle.

Heb je een drukke agenda of kun je om één of andere reden moeilijk vrij plannen dan bieden wij ook onze online videocursus aan, hier onder kun je de demo bekijken.

Wat kost het halen van een stuurbrevet in Nederland?

Het halen van je brevet bestaat in Nederland uit twee delen. Als eerste is het belangrijk een goede theorie-cursus te volgen. Deze cursus boek je voor €150,- waarbij je les krijgt van docenten met een gemiddeld slagingspercentage van boven de 90%. Daarnaast moet je los een examen boeken. De kosten voor dit examen zijn €42,-

Is een Nederlands stuurbrevet of vaarbewijs ook geldig in België?

Wanneer de cursus stuurbrevet in Nederland succesvol is afgerond ontvang je een vaarbewijs, een ICC. Dit brevet is op veel plaatsen een geldig bewijs van stuurvaardigheid. Je kunt dus in België varen met een in Nederland gehaald stuurbrevet.

Ook in onder andere Duitsland, Spanje, Kroatië, Frankrijk, Hongarije, Portugal en Italië is het in Nederland gehaalde stuurbrevet een geldig bewijs en kun je veilig het water op en naar hartenlust gaan varen.

Waar kan ik een stuurbrevet halen in Nederland?

Het theorie-deel voor de cursus stuurbrevet kan op veel locaties in Nederland gedaan worden. Bijvoorbeeld in Eindhoven, Roosendaal, Roermond en er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Een aanrader zijn de 1-daagse cursussen. Bij deze cursus wordt alles besproken wat je nodig hebt voor het theorie examen van het vaarbewijs. Daarnaast kun je al je vragen stellen en staan onze leraren voor je klaar om jouw te helpen aan het vaarbewijs.

Wij helpen jou met onze dagcursus of online videocursus

Waar ga jij voor? Voor de dagcursus of voor de online videocursus? Met de videocursus geven we nu tijdelijk 50% korting en toegang tot dat je geslaagd bent.

cursus-vaarbewijs

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs