Vaarbewijs halen - Theoriecursus voor je CBR examen
arrow_drop_up arrow_drop_down
klein-vaarbewijs

Vaarbewijs halen?

Haal het met een dagcursus of videocursus

Vaarbewijs halen bij Nuvaarbewijs

Wil je een vaarbewijs halen? Met een vaarbewijs heb je een officieel document op zak waarmee je zonder risico op een fikse boete het water op kunt gaan.

De regels voor bestuurders van boten en schepen worden steeds meer aangescherpt nu het steeds drukker wordt op het water. Bij Nuvaarbewijs.nl worden cursussen gegeven die het voor iedereen mogelijk maakt om een vaarbewijs te halen. Onze ervaring is dat het slagingspercentage na het volgen van een cursus bij Nuvaarbewijs.nl rond de 90 procent ligt.


Hoe kan ik het vaarbewijs halen?

Onze ervaren docenten geven duidelijke lessen die het makkelijk maken om alle vereiste kennis goed op te nemen. Deze lessen geven wij in de klas of online.

Met de door ons ontwikkelde methode is het met behulp van tips, trucs en ezelsbruggetjes eenvoudiger om de stof te onthouden. Onze cursus vaarbewijs is ook geschikt voor mensen met dyslexie; het examen kan mondeling worden aangevraagd voor mensen met dyslexie. Wij zijn de grootste opleider in Nederland.


vaarbewijs-eindhoven-2

    Hoe gaat het in zijn werk?

1. Meld je aan voor een videocursus of dagcursus

2. Schrijf je in voor een examen op mijncbr.nl

3. Vraag je vaarbewijs pasje aan 

Onze videocursussen

vaarbewijs-online-cursus

Videocursus Vaarbewijs 1

Video's van 2 tot 5 minuten + examenvragen + toegang tot dat je geslaagd bent!
klein-vaarbewijs-online

Videocursus Vaarbewijs 2

Vaarbewijs 1 al gehaald? Ga dan voor de videocursus vaarbewijs 2. Vaarbewijs 2 is voor op zee of groot open water.
combi-cursus-vaarbewijs

Videocursus combi
Vaarbewijs 1 & 2

Met €47,- korting en een gratis passer en plotter t.w.v. €27,95 is dit de beste keuze die je kunt maken!

Ga je liever voor klassikaal?

Op 12 plaatsen in Nederland. Boek direct online 😉

                                       

FAQ - Nuvaarbewijs.nl

Hoe kan ik een examen reserveren?

Het examen reserveer je via mijncbr.nl en kost € 42,- Het CBR heeft 21 examenlocaties en zit dus altijd bij je in de buurt. Wegens de privacywet kunnen wij geen examen voor je reserveren, dit moet je echt zelf doen via mijncbr.nl

Wanneer heb ik het vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs is verplicht voor boten die sneller kunnen dan 20 km/h en/of langer zijn dan 15 meter. Er wordt dus niet naar het aantal pk's gekeken. Voor een waterscooter/ jetski heb je ook altijd een vaarbewijs nodig.

Ik heb totaal geen ervaring, is deze cursus wel geschikt voor mij?

Of je nu voor klassikaal gaat of online, beide cursussen zijn geschikt voor alle niveau's. Het zijn stap-voor-stap cursussen en je krijgt net zo lang hulp in onze privé groep tot dat jij je vaarbewijs behaald hebt.

Wat is het verschil tussen vaarbewijs 1 en 2?

Vaarbewijs 1 is voor op de rivieren, kanalen en meren. Vaarbewijs 2 is voor op groot open water (denk bijvoorbeeld aan het IJsselmeer) of op zee. In het buitenland heb je langs de kustwateren altijd vaarbewijs 2 nodig.

Kan ik met dit vaarbewijs ook in het buitenland varen?

Dit vaarbewijs is internationaal geldig en hiermee kun je dus ook in het buitenland varen. Let wel op, als je langs de kust gaat varen in het buitenland heb je vrijwel altijd vaarbewijs 2 nodig. (coastal waters)

Wat is de boete voor het varen zonder vaarbewijs?

De boete voor het varen zonder vaarbewijs wordt zonder waarschuwing direct opgelegd en bedraagt €550,-

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek kun je bestellen bij het afrekenen van de klassikale of de online cursus. Een los boek bestellen is ook mogelijk op onze website.

Wat is de minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen?

Er is geen minimale leeftijd om het vaarbewijs te behalen. Wel wordt het vaarbewijs pas uitgegeven bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar.

                                   

Bij al onze cursussen tijdelijk..

Bonus 1: Onbeperkt hulp

Wij geven je net zo lang hulp tot dat jij geslaagd bent! Dat is namelijk het doel van deze cursus. In onze ledenomgeving zitten inmiddels meer dan 1300+ enthousiaste oud-cursisten en 12 docenten die je helpen met al je vragen. Meestal heb je al antwoord binnen 15 minuten.

Bonus 2: De nieuwste examenvragen

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel feedback gekregen van oud-cursisten. Het is ontzettend belangrijk om op de hoogte te zijn van de vraagstelling op het examen. Deze vragen krijg je niet alleen met de klassikale cursus, maar kun je thuis ook nog eens oefen in het leerboek.


Video reviews

Start nu en haal je vaarbewijs!

Voor welke cursus ga jij?