CBR vaarbewijs examen inschrijven? Hoe werkt het?
arrow_drop_up arrow_drop_down

CBR vaarbewijs examen inschrijven

CBR vaarbewijs examen inschrijven

Vanaf nu is het mogelijk om een vaarbewijs examen te reserveren bij het CBR. In deze blog leggen we je stapsgewijs uit hoe jij je kan inschrijven voor een vaarbewijs examen bij het CBR. Goed nieuws, want het CBR gaat voorlopig de inhoud en prijzen niet wijzigen.

“Goed nieuws. De examens blijven voorlopig gelijk aan de huidige VAMEX-examens”

CBR vaarbewijs examen inschrijven

Stap 1:

Ga naar mijn.cbr.nl en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl
Wil je liever geen DigiD aanvragen of kom je van België, het is ook mogelijk om het vaarbewijs examen op papier aan te vragen.

Let op! Om een vaarbewijs examen aan te vragen kun je alleen inloggen via DigiD SMS of App. Hou dus je telefoon bij de hand.

vaarbewijs-examen-inschrijven

 

Stap 2:

Log in via DigiD App of SMS. Wij gaan in deze handleiding uit van inloggen met SMS controle. Dit is in ons opzicht de makkelijkste manier om je vaarbewijs examen te reserveren, de DigiD App werkt niet altijd even goed.

inschrijven-vaarbewijs-examen

Stap 3:

Na het inloggen kies je voor examen reserveren of wijzigen, je kunt in deze omgeving later ook je gezondheidsverklaring invullen. Om een vaarbewijs te verkrijgen moet je een gezondheidsverklaring indienen. Wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, voldoe je aan alle medische eisen.

Je kunt na een voldoende examen hier ook je vaarbewijs pasje aanvragen. De kosten zijn €10,- voor de gezondheidsverklaring + €10,- voor het vaarbewijs pasje.

examen-vaarbewijs-aanvragen

Stap 4:

Vanaf 1 januari 2020 kun je op examen bij het CBR. Je kunt op 20 locaties in Nederland examen afleggen voor vaarbewijs 1 of 2. In deze planmodule kun je ook kiezen voor het vaarbewijs examen met extra tijd, met dit examen krijg je 15 minuten langer te tijd om de 40 vragen te beantwoorden.

Voor vaarbewijs 1 krijg je normaal 60 minuten de tijd, voor vaarbewijs 2 90 minuten.

Stap 5:

Na het kiezen van het soort examen, kun je een keuze maken uit een plaats, datum en tijd. Wanneer je deze gekozen hebt kun je deze direct betalen met  iDeal. Daarna krijg je een bevestiging per mail en is het examen gepland.

Komen er nog veranderingen?

Het CBR gaat zeker in de eerste maanden geen veranderingen doorvoeren. Aan het eind van het jaar gaan de examens wijzigen.

Op dit moment is het CBR gesloten wegens het virus. Daarom geven we nu tijdelijk toegang tot de videocursus tot dat je geslaagd bent. Wie weet tot ziens in de online omgeving!

CBR vaarbewijs examen inschrijven

 

 

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen