5 tips voor het halen vaarbewijs cursus online
5 tips voor het halen vaarbewijs cursus online
13 juli 2020 

5 tips voor het halen vaarbewijs cursus online

Je vaarbewijs halen met een online videocursus? Lees hier alle tips!

Voorheen werden de examens nog afgenomen bij VAMEX. Vanaf 1 januari 2020 is wordt dit afgenomen bij het CBR. Om het examen aan te vragen ga je naar mijn.cbr.nl
Op deze website kun je inloggen met DigiD en een examen aanvragen voor recreatievaart.

Wil jij je slagingskans verhogen? Lees dan deze tips:

Tip 1: Zorg voor actueel studiemateriaal

Zorg voor actueel studiemateriaal, Onze videocursussen zijn gemaakt met de nieuwste boeken. Je kunt er vanuit gaan dat onze videocursussen de meest recente informatie hebben. 

Wanneer je nog dieper in de stof wil duiken kun je bij ons ook het vaarbewijs boek bestellen. Heb je zelf al een boek? Zorg dan dat je boek in ieder geval niet ouder is dan 2 jaar. Vanaf die datum zijn de boeken flink uitgebreid. Nadat je het boek bestudeerd hebt, kun je examenvragen gaan oefenen en wel met name de meest recente vragen. Onze videocursus is parallel aan het boek wat je kunt bestellen op onze website.

Wij zelf raden de Studiewijzer Klein Vaarbewijs 1 & 2 aan van Ben Ros. Dit is ook het boek die je kunt bestellen via bovenstaande link.

Tip 2: Lees de vragen goed

Iedereen die reeds op examen is geweest weet hoe lastig de vraagstelling is, vooral de stellingen die je voorgeschoteld krijgt zijn erg lastig. Zo lijkt het er vaak op dat je op de Nederlandse taal wordt getoetst in plaats van de  nautische kennis. 

”Het zit hem in de kleine woordjes zoals ‘mag’ en ‘moet”

Wat vooral een groot struikelblok is ‘voorrang verlenen’ of ‘medewerking verlangen’ bij voorrang verlenen mag het schip wat voorrang heeft niet gehinderd worden.

Bij medewerking verlangen mag dit wel mits het andere schip niet plotseling en in sterke mate koers of snelheid moet wijzigen. Als je deze vraag verkeerd beantwoordt, ben je gelijk 3 punten kwijt. Goed lezen dus!

Tip 3: Leer niet alleen oefenvragen

Een veel gemaakte fout is alleen examenvragen oefenen, met alleen vragen oefenen ga je het niet redden.

”Het gaat erom dat je de ‘materie’ kent”

Daarbij is geen één examen hetzelfde, voor iedere kandidaat wordt namelijk een eigen examen gegenereerd uit +- 1000 examenvragen. Gebruik de oefenexamens dus pas na het studeren, op deze manier kun je testen of je kennis voldoende is voor het ‘echte’ examen.

Tip 4: Volg een videocursus

Vind jij het lastig om tijd vrij te maken, omdat je altijd onderweg bent? Kun jij geen hele dag of drie avonden missen in die druk bezette agenda?

”Dan is er nu ook de mogelijkheid om de cursus online te doen”

De videocursus is professioneel opgenomen met alle actuele informatie wat betreft het behalen van het vaarbewijs. Het is alsof je de klassikale cursus volgt alleen dan online vanuit je luie stoel!

Tip 5: Maak gebruik van de community op onze Facebookpagina.

Wanneer je iets niet volledig begrijpt of je wilt graag meer informatie over een dergelijk onderwerp dan  kun je gebruik maken van de community op onze Facebookpagina. Dit is een service van nuvaarbewijs.nl om jouw een zo goed mogelijke voorbereiding te geven voor het examen. In deze community  komen alle cursisten online samen. Wanneer je nog vragen hebt na het volgen van de online-cursus of meer informatie wilt verstrekken kun je deze hier stellen. Onze leraar Pieter beantwoordt graag al je vragen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de videocursus? bekijk dan hier de demo, zo krijg je een beeld hoe jij straks het vaarbewijs online kan doorlopen.

”Op dit moment kun je de cursus ook online doen!”

cursus-vaarbewijs

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs