Vaarbewijs halen met dyslexie
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 juli 2020 

Vaarbewijs halen met dyslexie

Dyslexie is natuurlijk ontzettend vervelend om te hebben. Nu kan je normaal gesproken wel normaal het leven doorkomen zonder er al te veel last van te hebben. Zo krijg je in het onderwijs aangepaste examens en vaak is het met werk ook niet een al te groot probleem.

”Maar wat nu als je dyslexie hebt en jij toch je vaarbewijs wilt halen?”

Ook voor de mensen met dyslexie zijn er speciale soorten voorzieningen die ervoor zorgen dat jij toch optimaal mee kunt draaien met het programma. Laten we eens kijken wat voor soort dyslexie voorzieningen dit nu precies zijn!

Een klassieke cursus volgen

Bij ons is het mogelijk om middels de klassieke cursus zonder problemen mee te draaien als jij dyslexie hebt. Dit komt voornamelijk door het feit dat wij de stof mondeling overbrengen.

Deze mondelinge vorm van lessen zorgt ervoor dat iedereen bij ons terecht kan voor het behalen van zijn of haar vaarbewijs.

”Geen pagina’s lange teksten of andere lastige stof.”

Alles wordt op een eenvoudige manier verteld en uitgelegd.

Dit in combinatie met onze amuserende stijl van leren door de animaties en afbeeldingen maakt het de ideale keuze voor de mensen met dyslexie. Wil je nu meer informatie over deze cursussen dan kan je natuurlijk altijd wat meer informatie aanvragen.

Wanneer je niet kiest voor een speciale mondelinge cursus dan kan het natuurlijk zo zijn dat je het tijdens het examen een stuk slechter zal doen. Het blijkt namelijk dat er een hoop mensen met dyslexie zijn die de kennis wel in pacht hebben, maar die door de dyslexie en de stof toch nog zakken voor het vaarbewijs.

”Super zonde natuurlijk want vaak kan je het wel!”

Lees je hier op de site een beetje in om te kijken hoe de cursus er nu eigenlijk uit zal gaan zien, zo weet je wat je te wachten staat.

Mondeling examen aanvragen

Mocht jij tot de groep mensen behoren die inderdaad last heeft van dyslexie dan is het mogelijk om bij de exameninstantie CBR een mondeling examen aan te vragen. Op deze manier hoef je de vraag niet meer gelezen maar wordt de vraag mondeling aan je gesteld.

In sommige gevallen kan er ook een voorleesexamen worden afgenomen, maar dit komt natuurlijk allemaal op hetzelfde neer.

”Door deze mogelijkheid is het mogelijk om toch jouw vaarbewijs te halen zonder dat je bang hoeft te zijn voor het leesgedeelte.”

Dyslexie hebben is natuurlijk super vervelend, maar door de vele voorzieningen hoef jij je niet te laten weerhouden om je vaarbewijs te halen met dyslexie. Klik op onderstaande link om de cursussen te zien die wij aanbieden voor mensen met dyslexie, voor je het weet zit ook jij achter het roer!

 

 

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen