Vaarbewijs in het buitenland | Welke heb ik nodig? | Ontdek het hier!

Vaarbewijs buitenland

Welk vaarbewijs heb je nodig in het buitenland? 

Varen is natuurlijk heerlijk om te doen, vooral als je op vakantie bent in een of ander ver land. Er op uitgaan op het water is eigenlijk overal wel leuk om te doen, of het nu in Frankrijk, Kroatië of in Italië is.
Echter bestaat er een hoop onduidelijkheid over het soort vaarbewijs wat je nodig hebt om ergens te mogen varen.
Wat je nodig hebt is het ICC vaarbewijs, ook wel het internationaal vaarbewijs genoemd.
Wanneer je in landen gaat varen die de resolutie 40 UNECE/Sc 3 hebben ondertekend, is er afgesproken dat de watersporters in het bezit moeten zijn van het ICC, Het international certificate of competence. Wanneer je deze in bezit hebt mag je varen met het Nederlandse vaarbewijs. In de meeste Europese landen wordt het ICC ook gewoon geaccepteerd. Wanneer je gaat varen in het buitenland is het ook verplicht om het ICC vaarbewijs aan boord te hebben. Of te wel het International certificate of competence (ICC).

Voor mensen die na 1 januari 2010 hun vaarbewijs hebben behaald, is dat geen enkel probleem. Sinds die tijd is het klein vaarbewijs daaraan gekoppeld. Dus heb je voor die tijd je vaarbewijs behaald? Vraag een nieuw vaarbewijs aan.

Al onze certificaten zijn inernationaal geldig. Maar welk vaarbewijs heb je nu nodig in welk land? Klik op een land waar jij wilt gaan varen om te weten welk certificaat/ certificaten je nodig hebt.