Een vaarvakantie zonder zorgen: 5 tips.
Een vaarvakantie zonder zorgen: 5 tips.
13 juli 2020 

Een vaarvakantie zonder zorgen: 5 tips.

5 tips voor een vaarvakantie zonder zorgen

Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid en rust dat je tijdens een vaarvakantie ervaart. Ga je voor het eerst op bootvakantie of ben je al ervaren? Een goede voorbereiding blijft een must. Wij geven je vijf tips die nuttig zijn voor elke kapitein. Zo beleef jij deze zomer jouw perfecte vaarvakantie zonder zorgen.

Verzeker je boot: eigen gebrek dekking

Een goede voorbereiding van je vaarvakantie gaat hand in hand met een goede verzekering voor jouw boot. Investeer op tijd in het uitzoeken van een bootverzekering en zorg ervoor dat je altijd een verzekering afsluit met een eigen gebrek dekking. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte kosten door schade en gebreken. Denk bijvoorbeeld aan een aanvaring tijdens het aanleggen van je boot. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan door onverwachte reparaties!

Bruggen en sluizen: let op de tijd

Hoewel voor veel mensen vakantie juist hét moment is om niet te veel op de klok te kijken, is dat tijdens een vaarvakantie wel belangrijk. Mocht je namelijk tijdens jouw vaarroute een sluis of brug moeten passeren, dan bestaat de kans dat je er niet doorheen komt als je de tijd niet in de gaten houdt. Sluizen en bruggen zijn gebonden aan openingstijden omdat de brug- of sluiswachter ’s avonds vaak niet meer aanwezig is.

Met kinderen op vaarvakantie

Een vaarvakantie met kinderen is een leuke uitdaging met extra veel gezelligheid. Het is met kleintjes echter wel belangrijk om goed op de veiligheidsmaatregelen te letten. Denk bijvoorbeeld aan een passend zwemvest en een bootrailing. Deze maatregelen zorgen voor extra houvast en geven jou en je kids een veilig gevoel. Vergeet daarnaast kinderen niet extra in de gaten te houden: als ze eenmaal iets interessants ontdekken, zijn ze zo verdwenen wanneer je even niet oplet.

Pak slim in

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor de dingen die nodig zijn op de boot. Zorg er daarom altijd voor dat je vooraf een lijstje met belangrijke spullen maakt. Zo kun je denken aan een actuele vaarkaart, maar pak voor de zekerheid ook een warme trui en regenjas in. Op deze manier weet je zeker dat je tijdens je reis niet voor een verrassing komt te staan als het weer omslaat, of wanneer de vaarroute is omgeleid. Varen maar!

De binnenwateren in Nederland: haal je vaarbewijs

Zonder vaarbewijs vaar je onverzekerd rond en riskeer je een boete van €550,-. Dit kun je voorkomen door een klein vaarbewijs te halen waarmee je op alle binnenwateren in Nederland mag varen. Wij helpen je daar graag bij.

cursus-vaarbewijs

Over de schrijver
Wij van Nuvaarbewijs.nl zijn er om je te helpen aan je vaarbewijs. Dat doen we door middel van een klassikale cursus of een videocursus. Deze opleidingen geven wij voor vaarbewijs 1 & 2, en zitten boordevol handige tips om de stof makkelijk te onthouden voor je examen. Daarnaast krijg je bij al onze cursussen onbeperkt hulp in onze ledenomgeving.
Reactie plaatsen

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs