Wat kost een vaarbewijs? - Nuvaarbewijs.nl
Wat kost een vaarbewijs?

Benieuwd naar de vaarbewijs kosten? Wellicht ben je er al over uit dat je jouw vaarbewijs wilt gaan behalen. Zelf met de boot kunnen gaan en staan waar je maar wilt is één van de meest unieke vrijheden die je kunt ervaren. Of het nu gaat om een dagje varen of een langere vakantie, er zijn veel wateren in Nederland die hiervoor geschikt zijn. Geregeld wordt aan ons gevraagd wat nu precies de kosten van een vaarbewijs zijn. Daar gaan we in deze blog dieper op in. We laten je niet alleen zien wat de vaarbewijs kosten van een examen zijn, maar ook hoeveel je kwijt bent aan een lesboek en hoeveel de cursussen je kosten.

Vaarbewijs halen kosten

Ter voorbereiding op het vaarbewijs examen is het essentieel om te beschikken over een goed vaarbewijs lesboek. Inclusief verzendkosten ben je gemiddeld zo’n €24.95 kwijt aan een lesboek. Uit onderzoek is gebleken dat het slagingspercentage 15% is als je alleen gebruikmaakt van een lesboek om alle stof te leren. Daarom is het essentieel om ook een cursus te volgen. Vaarbewijs cursussen bereiden je optimaal voor op het vaarbewijs examen. Verderop in deze blog vertellen we je meer over de vaarbewijs kosten van deze cursussen.

Vaarbewijs kosten examen

Ook de examens gaan gepaard met kosten. Wij geven alle kosten inclusief btw weer. Zo weet je het beste wat je kunt verwachten. De kosten om het klein vaarbewijs te halen, ook wel bekend als vaarbewijs 1, zijn in 2022 €44.60. Beschik je al over vaarbewijs 1 en wil je alleen vaarbewijs 2 halen, dan kost dit je €52.80. Het is daarnaast mogelijk om de examens voor vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2 tegelijk aan te vragen. Dit kost €97.40. Dit is gelijk aan €44.60 en €52.80 bij elkaar opgeteld, dus er is geen sprake van een korting. Wil je een cursus marifonie volgen? Dit kost je anno 2022 €72.00. De legeskosten van het vaarbewijs pasje zijn €21.

Laten we eens kijken hoeveel je ongeveer kwijt zou zijn zonder dat je een cursus volgt. Stel dat je een lesboek aanschaft en vervolgens vaarbewijs 1 wilt gaan halen (inclusief pasje). In dat geval ben je €24.95 + €44.60 + €21 = €90.55 kwijt. Ga je ervoor om in één keer vaarbewijs 1 en 2 te halen, dan kost dit je €24.95 + €97.40 + €21 = €143.35. Stel dat je er twee keer over doet om vaarbewijs 1 te halen, dan kost dit je €24.95 + €44.60 + €44.60 + €21 = €135.15. Voor ieder vaarbewijs examen betaal je kosten. Dat is een goede motivatie om het examen zo snel mogelijk te behalen.

Waarom kies je voor een vaarbewijs cursus?

Vaak denken mensen slim te zijn door niet te kiezen voor een vaarbewijs cursus. Dit doen zij om geld te besparen. Toch blijkt in de praktijk dat je in dat geval een dief van je eigen portemonnee bent. Zoals we je hierboven al lieten zien, is het slagingspercentage maar 15% als je alleen gebruikmaakt van het lesboek. Het slagingspercentage neemt significant toe als je kiest voor één van onze cursussen. Iedere keer dat je opnieuw examen moet doen, krijg je te maken met kosten. Je kunt daarom beter investeren in een goede vaarbewijs cursus in plaats van dat je meerdere keren het examen overnieuw moet doen. Dat kost je veel meer geld.

Kosten vaarbewijs cursus bij Nuvaarbewijs.nl

Bij ons kun je zowel videocursussen als een klassikale dagcursus volgen. Ten eerste is er de videocursus voor vaarbewijs 1. Je kunt deze videocursus volgen voor €97. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot de cursus totdat je geslaagd bent. Onze cursus is inclusief de nieuwste examenvragen. Met deze vragen kun je jezelf optimaal voorbereiden op het examen. 1-op-1 coaching is mogelijk en bovendien kun je onbeperkt hulp krijgen in onze community.

Deze voorwaarden zijn ook van toepassing als je kiest voor de videocursus voor vaarbewijs 2. Deze online cursus kost €150. Daarnaast is er nog de online cursus vaarbewijs 1 en 2. Deze combicursus kost €197. Dat is een mooie korting voor beide vaarbewijzen. Een klassikale dagcursus vaarbewijs kost je €150. Wil jij ook de kans op het in één keer halen van je vaarbewijs examen significant vergroten? Volg dan één van onze cursussen en merk het verschil.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs