De voordelen van vaarbewijs 2 halen - Nuvaarbewijs.nl
De voordelen van vaarbewijs 2 halen
23 augustus 2022 

De voordelen van vaarbewijs 2 halen

Bij Nuvaarbewijs.nl helpen we je niet alleen bij het behalen van vaarbewijs 1, maar je kunt ook bij ons terecht voor een vaarbewijs 2 cursus. Na het behalen van vaarbewijs 1 kunnen mensen niet wachten om de rivieren van ons land te gaan verkennen. Maar we kunnen het ons best voorstellen dat je ook grotere wateren wilt gaan verkennen met de boot. Of wellicht wil je eens een vaartocht maken in het buitenland? In dat geval heb je vaarbewijs 2 nodig. In deze blog vertellen we je meer over waarom het behalen van vaarbewijs 2 een aanrader is.

Waarom kies je voor vaarbewijs 2?

Met vaarbewijs 1 kun je alle rivieren van ons land gaan verkennen, maar er zijn ook een hoop wateren waar je nog niet op mag met je boot. Voor deze grotere wateren heb je vaarbewijs 2 nodig. Goede voorbeelden hiervan zijn het IJsselmeer, de Waddenzee en de Westerschelde. Deze wateren zijn vaarbewijs 2 gebied. Je mag daar dus niet varen zonder dat je over dit vaarbewijs beschikt. Heb je na een zomer varen op de rivieren ook dat het bij je begint te kriebelen? Wil je grotere wateren gaan verkennen op de boot? Dan is vaarbewijs 2 halen noodzakelijk. Je dient wel eerst vaarbewijs 1 gehaald te hebben voordat je het vaarbewijs 2 examen af mag nemen.

Daarnaast is het aan te raden om over vaarbewijs 2 te beschikken als je gaat varen in het buitenland. Misschien heb je er altijd al van gedroomd om een vaartocht te maken door diverse Europese landen, of is er een specifieke rivier of meer dat je wilt gaan verkennen. Het kan per land verschillen of er sprake is van een vaarbewijs 2 gebied of niet. In sommige landen is het zelfs verplicht om in alle wateren te beschikken over vaarbewijs 2. Het is daarom vaak ook een aanrader om dit vaarbewijs te halen als je in het buitenland wilt gaan varen.

Videocursus vaarbewijs 2 volgen bij Nuvaarbewijs.nl

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen voor het behalen van vaarbewijs 2. Zo kan het zijn dat je met de boot meren of zeeën wilt gaan verkennen. Daarnaast kan het simpelweg zo zijn dat je sowieso vaarbewijs 2 wilt behalen. Wat je reden ook is, iedereen is welkom om zijn of haar vaarbewijs te halen. Wij helpen je hier graag bij met behulp van onze cursussen. Onze videocursus vaarbewijs 2 vergroot de kans op het behalen van je examen. Je kunt ook kiezen voor een klassikale dagcursus. Het is zelfs mogelijk om voor een combicursus te kiezen, zodat je in één klap over vaarbewijs 1 en 2 kunt beschikken. Meld je nu aan en ontdek zelf de mogelijkheden.

Over de schrijver

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs