Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen. Wanneer één van deze drie van toepassing is dien je een nieuw vaarbewijs aan te vragen. Dit nieuwe exemplaar vraag je aan bij het CBR. Het verlengen van het vaarbewijs is afgeschaft. Het klein vaarbewijs blijft ten alle tijden geldig. Hier vallen ook de klein vaarbewijzen onder die voor 1 juli 2014 zijn behaald met een vervaldatum op je pasje. Met dit vaarbewijs mag je gewoon blijven varen in Nederland.

Wanneer je gaat varen met dit verlopen pasje in het buitenland wordt het een ander verhaal. De buitenlandse handhavers zijn waarschijnlijk niet op de hoogte van deze wetswijziging in Nederland. Om enige discussie in het buitenland te vermijden kun je het beste een nieuw exemplaar aanvragen zonder vervaldatum.

Oud vaarbewijs

De papieren vaarbewijzen die vóór 2001 zijn uitgegeven zijn ongeldig verklaar. Deze kun je omruilen voor een nieuw exemplaar. Dit nieuwe exemplaar is een internationaal vaarbewijs, deze blijft dan ook levenslang geldig.

Wanneer je een geldig groot vaarbewijs hebt kun je hier ook een nieuwe pas voor het klein vaarbewijs mee aanvragen. Dit is zeker aan te raden wanneer je een groot jacht wilt huren is de kans groot dat je deze niet mee krijgt omdat er op het groot vaarbewijs geen ICC staat vermeld dit is wel het geval bij het klein vaarbewijs.

Buitenlandse vaarbewijzen

Wanneer je beschikt over een buitenlands vaarbewijs kun je deze niet omzetten naar een Nederlands vaarbewijs. Echter zijn er een aantal buitenlandse vaarbewijzen gewoon geldig in Nederland. Let op dit geld niet voor alle vaarbewijzen.

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen

Vaarbewijs kwijt, verloren of verlengen? Vraag een nieuw exemplaar aan bij het CBR. Deze is voor de rest van je leven geldig en mag je varen in heel Europa.