Is een vaarbewijs halen moeilijk?
vaarbewijs halen moeilijk?

Is een vaarbewijs halen moeilijk?

Het is één van de eerste vragen die aan ons gesteld wordt door geïnteresseerden en nieuwe cursisten: is een vaarbewijs halen moeilijk? Natuurlijk kan het antwoord op deze vraag voor iedereen verschillen. De één heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Tegelijkertijd zijn wij van mening dat je vaarbewijs halen niet moeilijk hoeft te zijn. Het is een kwestie van goed leren en bekend worden met de regels. Tegelijkertijd kom je met gezond verstand ook een heel eind. Lijkt een vaarbewijs halen je moeilijk? Onze videocursussen kunnen je helpen de stof beter tot je te nemen en je slagingskans te vergroten. Dan komt het helemaal goed.

Is vaarbewijs 1 halen moeilijk?

Vaarbewijs 1, ook wel bekend als het kleine vaarbewijs, is het eerste vaarbewijs dat je kunt behalen. Alhoewel je dit vaarbewijs pas kan ontvangen als je 18 jaar of ouder bent, geldt er geen minimale leeftijd voor het behalen van je vaarbewijs examen. Je kunt dit dus al prima op jonge leeftijd doen.

Vaarbewijs 1 is het meest toegankelijke vaarbewijs dat er is. Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen die je binnen een uur dient te beantwoorden. Je kunt het vergelijken met het behalen van je praktijkexamen voor je rijbewijs. Mocht je er zeker van willen zijn dat je optimaal voorbereid bent op het halen van vaarbewijs 1, dan kun je altijd bij ons terecht voor een vaarbewijs 1 videocursus.

Is vaarbewijs 2 halen moeilijk?

Het behalen van vaarbewijs 1 volstaat als je boot een lengte tussen de 15 en 25 meter heeft en/of een snelheid hoger dan 20 kilometer per uur kan behalen. Vaarbewijs 2 dien je te behalen als je gaat varen met een boot met een lengte langer dan 25 meter of als je gaat varen op zee of op grote meren waar vaarbewijs 2 vereist is.

Het Vaarbewijs 2 examen is iets moeilijker dan die van vaarbewijs 1, maar door goed te studeren moet het alsnog prima mogelijk zijn om vaarbewijs 2 zonder problemen te halen. Het vaarbewijs 2 examen bestaat uit 23 multiple choice vragen en vier open vragen. Voor het beantwoorden van deze vragen krijg je in totaal 90 minuten de tijd. De beste voorbereiding op dit examen is onze vaarbewijs 2 videocursus.

Vaarbewijs 1 en 2 halen: Nuvaarbewijs.nl helpt je graag

Je vaarbewijs halen hoeft niet moeilijk te zijn. Dat is helemaal het geval als je kiest voor één van onze cursussen. Naast de individuele videocursussen kun je bij ons ook kiezen voor een vaarbewijs 1 en 2 combi of een klassikale dagcursus. We hebben inmiddels al meer dan 10.000 cursisten geholpen om hun vaarbewijs te halen. Word jij de volgende? Klik hier voor meer info of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen