Een vaaropleiding volgen bij Nuvaarbewijs.nl?
Kun je een vaaropleiding volgen bij Nuvaarbewijs.nl?
19 mei 2023 

Kun je een vaaropleiding volgen bij Nuvaarbewijs.nl?

We vertellen je waarschijnlijk niets nieuws als we je zeggen dat je bij ons een vaarbewijs cursus kunt volgen. Zo kun je bij ons terecht voor een videocursus vaarbewijs 1, een videocursus vaarbewijs 2, een combicursus en een klassikale cursus. Wellicht heb je al eens een cursus bij ons gevolgd. Maar wist je dat een vaaropleiding ook tot de mogelijkheden behoort? In deze blog vertellen we je meer over of het vaarbewijs voor de praktijk verplicht is, wat je leert tijdens deze vaaropleiding, wat de voordelen hiervan zijn en of het mogelijk is om gratis een vaaropleiding te volgen.

Is een vaaropleiding verplicht?

Er zijn meerdere situaties waarin een vaarbewijs verplicht is. In één van onze andere blogs vertellen we je meer over wanneer een klein vaarbewijs nodig is. Voor dit vaarbewijs leer je alleen theorie. Voor een vaarbewijs halen is praktijk ervaring niet nodig. Bovendien komt tijdens de cursus vaarbewijs een hoop theorie aan bod waar je in de praktijk profijt van zult hebben. Hierbij kun je denken aan voorrangsregels, aan- en afmeren, schroeven, trossen en nog veel meer. Er is dus geen praktijk examen voor het behalen van een vaarbewijs. Alhoewel een vaaropleiding niet vereist is, is het wel een aanrader. 

Wat kun je verwachten van een vaaropleiding?

Er is geen speciaal praktijk vaarbewijs. Desalniettemin is een vaaropleiding een goed idee. Hierdoor vaar je met meer zekerheid en bovendien is het van nut als je een specifiek beroep op het water wilt uitoefenen. Onze vaaropleiding is een professionele opleiding waar je mee vooruit kunt. De opleiding is erkend en NRTO gecertificeerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat onze opleiding garant staat voor kwaliteit en professionaliteit. Tijdens deze praktijkles varen ga je varen met een Jeanneau van 7 meter met 150 pk en boegschroef. De volgende praktische zaken komen aan bod: 

  1. Aan- en afmeren
  2. Achteruit varen en manoeuvreren
  3. Ankeren
  4. Sluizen en bruggen
  5. Haven-box in- en uitvaren
  6. Veiligheid op de boot en op het water

Voordelen van een vaarbewijs halen met praktijk ervaring

Bij vaarbewijs 1 hoort geen praktijk component. Het is alleen theorie. Je zou zonder enige ervaring kunnen gaan varen. Een vaaropleiding zorgt ervoor dat je met meer zelfvertrouwen gaat varen. Je hebt al een keer ervaren wat je moet doen in specifieke situaties. Dat vaart fijner. Er is geen praktijkexamen. Je kunt hierdoor zonder druk deelnemen aan onze vaaropleiding. 

Alhoewel een vaaropleiding een aanrader is voor mensen die alleen aan de pleziervaart deelnemen, is het een must voor iedereen die bijvoorbeeld bij een bootbedrijf wil gaan werken. Dit is een professionele opleiding die je een streepje voor geeft op de arbeidsmarkt. Het staat goed op je CV. Bovendien is deze vaaropleiding ook interessant als je wilt werken bij de brandweer, het KNRM, bij de politie of als BOA. Dankzij deze opleiding vergroot je jouw kansen op een succesvolle sollicitatie. 

Kun je gratis de praktijkles varen volgen?

Bijkomend voordeel is dat je onze vaaropleiding gratis kunt volgen. Dit kun je doen door gebruik te maken van het STAP budget. Deze nieuwe overheidssubsidie mag gebruikt worden door iedereen die zijn of haar positie binnen de arbeidsmarkt wil versterken. Iedereen tussen de 18 en 67 jaar mag hier gebruik van maken. Per jaar kun je €1.000 aan STAP budget krijgen voor een cursus zoals onze vaaropleiding. Het maakt niet uit of je werkt of dat je tijdelijk werkloos bent. Bekijk hier hoe je het STAP budget kan aanvragen en meld je nu aan voor onze vaaropleiding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Hulp nodig bij het behalen van je vaarbewijs?

Ga voor onze videocursus! Nu met 50% korting.

online-video-cursus-vaarbewijs