Kan je een boot zonder vaarbewijs kopen? - Nuvaarbewijs
Geldigheid vaarbewijs

Kan je een boot zonder vaarbewijs kopen?

Het is mogelijk om een boot te kopen zonder dat je over een vaarbewijs beschikt. Ten eerste is het sowieso mogelijk om een boot zonder vaarbewijs aan te schaffen als geen vaarbewijs vereist is voor het varen met een boot. Hierbij gaat het voornamelijk om kleinere schepen en boten die geen hoge snelheden kunnen behalen.

Maar ook grotere schepen en boten die hogere snelheden kunnen behalen kun je kopen zonder dat je over een vaarbewijs beschikt. Let hierbij wel op dat het alleen gaat om het kopen van een boot. Wil je met de boot varen, dan zal een vaarbewijs wel nodig zijn. Veel verkooppunten begrenzen de motor totdat je jouw vaarbewijs binnen hebt gehaald. Gelukkig kun je bij Nuvaarbewijs.nl snel jouw vaarbewijs halen.

Varen op een boot zonder vaarbewijs

Het is mogelijk om zonder vaarbewijs een boot te kopen en hiermee te gaan varen. Hier kleven wel enkele voorwaarden aan. Ten eerste mag je zonder vaarbewijs gaan varen met boten die minder lang zijn dan 15 meter. Daarnaast heb je geen vaarbewijs nodig als je gaat varen met een boot die minder hard kan varen dan 20 km per uur. Is je boot langer dan 15 meter of kan dit watervoertuig sneller dan 20 km per uur varen, dan moet er een gecertificeerde schipper aan boord zijn. De schipper dient ouder dan 18 jaar te zijn, alhoewel je al voor je 18e levensjaar je vaarbewijs mag behalen.

De voordelen van een boot kopen met vaarbewijs

Er zijn aanbieders bij wie je geen boten kunt kopen als je niet over een vaarbewijs beschikt maar dit certificaat wel vereist is voor het varen met dit watervoertuig. Daarnaast zijn er aanbieders die wel een boot aan je verkopen, maar de motor begrenzen zodat je er niet mee kunt varen totdat je over een vaarbewijs beschikt. Pas dan wordt de begrenzing verwijderd. Beschik je al over een vaarbewijs, dan zijn er geen limieten. Je kunt de boot kopen die je op het oog hebt en je kunt er mee varen wanneer jij dat wil.

Vaarbewijs halen? Het kan bij Nuvaarbewijs.nl

Alhoewel een vaarbewijs niet bij iedere verkoper een verplichting is om een boot te kopen, is het wel verplicht om over een vaarbewijs te beschikken als je wilt varen met een boot die langer is dan 15 meter of die hogere snelheden dan 20 km per uur kan behalen. Wij helpen je graag om je vaarbewijs te halen. Je kunt bij ons terecht voor een vaarbewijs 1 videocursus en een vaarbewijs 2 videocursus. Een combicursus en een klassikale dagcursus behoren ook tot de mogelijkheden. Interesse? Meld je aan of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen